Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2005 10:26

Northern Foods: Χαμηλότερα κέρδη τη χρήση του 2005

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ προς τα κάτω την πρόβλεψή της για τα κέρδη της χρήσης του 2005, η Northern Foods Plc, η βρετανική εταιρεία παραγωγής της κατεψυγμένης πίτσας, Goodfella, μετά τη μείωση των πωλήσεών της, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα προ φόρων κέρδη της, τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2005 θα μειωθούν σε περίπου 80 εκατ. λίρες (150 εκατ. δολ.) έναντι 86 εκατ. λιρών, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Northern Foods πιέζεται από τους Βρετανούς καταναλωτές, καθώς υπάρχει πόλεμος τιμών μεταξύ των εταιρειών λιανικής πώλησης τροφίμων, όπως της Tesco Plc, της μεγαλύτερης βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, που μείωσαν τους προμηθευτές γάλακτος από τρεις σε δύο, προκειμένου να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Η Northern Foods επηρεάζεται επίσης από το υψηλότερο κόστος της ενεργείας, του κρέατος και άλλων υλικών, συμπεριλαμβανομένου του σιτάλευρου.

«Ωστόσο, η αγορά παραμένει προκλητική και ιδιαίτερα ανταγωνιστική και πιστεύουμε ότι οι κινήσεις που ήδη κάναμε και αυτές που θα κάνουμε θα έχουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη για τον όμιλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι μετοχές της Northern Foods, σημείωσαν άνοδο 19% το 2004, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 842 εκατ. λίρες.