Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2005 13:15

Στέλιος Κανάκης ΑΒΕΕ: Συνεργασία με τη βελγική SMET

ΣΥΜΦΩΝΙΑ αντιπροσώπευσης και διανομής των προϊόντων της βελγικής εταιρείας SMET υπέγραψε η εταιρεία Στέλιος Κανάκης ΑΒΕΕ. Η βελγική εταιρεία ειδικεύεται στην παραγωγή ειδών διακοσμητικών σοκολάτας. H εν λόγω συμφωνία έχει ορίζοντα αποκλειστικότητας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2008.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των περιφερειακών πωλήσεών της, η Στέλιος Κανάκης ΑΒΕΕ ξεκίνησε εξαγωγική δραστηριότητα προς την αγορά της Κύπρου μέσω αποκλειστικού τοπικού διανομέα. Ήδη, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, παραδόθηκαν οι πρώτες παραγγελίες και εκτιμάται πως η συνεργασία αυτή θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και θα ενισχύσει την παρουσία της στις περιφερειακές γεωγραφικές αγορές.

Αναφορικά με την πρόοδο της κατασκευής των νέων ιδιόκτητων αποθηκευτικών χώρων ελεγχόμενης θερμοκρασίας ψυκτικών θαλάμων και γραφείων στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, η εταιρεία ανέθεσε την κύρια κατασκευή στην Interform A.E. Για το ίδιο έργο εργασίες επιβλέποντα μηχανικού ανέλαβε η εταιρεία ΚΡΑΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗ. Ηνέα επένδυση εντάσσεται στο σχεδιασμό της διοίκησης για επέκταση στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Τέλος, και σε ό,τι αφορά την πορεία της εταιρείας το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2004, ο κύκλος εργασιών παρουσιάζει ποσοστιαία αύξηση κατά 9% στα 13,76 εκατ. ευρώ έναντι 12,64 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2003.