Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2005 16:53

Εως το τέλος του μήνα η ανακοίνωση της εισοδηματικής πολιτικής

Η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί ως το τέλος Ιανουαρίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον αναπτυξιακό νόμο, είπε ότι αναμένεται η τοποθέτησή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εγγράφως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει προφορικές διαβεβαιώσεις ότι ο νόμος δεν αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία.

Ο υπουργός Οικονομίας συναντήθηκε προηγουμένως με εκπροσώπους των ενώσεων των δικαστών, με τους οποίους συζήτησε τις δυνατότητες αύξησης των επιδομάτων τους.

Την αποκατάσταση της αξιοπιστίας στη Χρηματαγορά συζήτησε ο κ. Αλογοσκούφης με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) Αλέξανδρο Μωραϊτάκη.

Ο κ. Μωραϊτάκης δήλωσε ότι ο ΣΜΕΧΑ θα υποβάλει τις προτάσεις του την προσεχή Δευτέρα στον υπουργό Οικονομίας για το σχέδιο νόμου "κατά της χειραγώγησης της αγοράς". Αύριο θα συζητηθεί στο δ.σ. του ΣΜΕΧΑ.

Τέλος, ο κ. Αλογοσκούφης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλο.

Και οι δύο χαρακτήρισαν δύσκολη και κρίσιμη χρονιά το 2005.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒ ότι πρέπει η οικονομία να γίνει πιο ελκυστική για επενδύσεις.

Σε ό,τι αφορά στον προϋπολογισμό του 2005, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι θα τηρηθεί όπως έχει ψηφιστεί στη Βουλή και θα δοθεί έμφαση στη συγκράτηση των δαπανών.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση μεταξύ του κ. Αλογοσκούφη και του προεδρείου του ΣΕΒ.

Πηγή: ΑΠΕ