Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2005 10:41

Roche: Eγκρίθηκε στην Ευρώπη η κυκλοφορία του Avastin

ΕΓΚΡΙΣΗ, για την κυκλοφορία στην Ευρώπη, του σκευάσματός της, Avastin, κατά του καρκίνου του κόλον - του εντερικού τμήματος από το τυφλό έντερο ως την αρχή του απευθυσμένου – πέτυχε η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία σκευασμάτων κατά του καρκίνου στον κόσμο, Roche Holding AG, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της οποίας οι πωλήσεις της φέτος θα υπερβούν τα δύο δισ. δολάρια.

Η Roche, σχεδιάζει να αρχίσει την πώληση του Avastin τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Alexander Klauser, σε τηλεφωνική του συνέντευξη. Η εταιρεία δεν έχει ορίσει ακόμη τιμή για το Avastin στην ευρωπαϊκή αγορά, το οποίο ήδη διατίθεται από την συνεταίρο της, στις ΗΠΑ, Genentech Inc., αντί του ποσούν των 44.000 δολ. για θεραπεία 10 μηνών, καθιστώντας το, ένα από τα ακριβότερα σκευάσματα κατά του καρκίνου, στην αγορά.

«Θέλουμε τώρα να σιγουρέψουμε την διάθεση της θεραπείας αυτής ευρέως σε ολόκληρη την Ευρώπη, το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο Bill Burns, επικεφαλής του τμήματος φαρμάκων της Roche, σε ηλεκτρονικό μήνυμά του.

Η ελβετική φαρμακομβιομηχανία, βασίζεται στο Avastin, το οποίο θα αυξήσει τις πωλήσεις φαρμάκων από επτά έως 10 δισ. ελβετικά φράγκα (5,9 δισ. δολ.) φέτος, έναντι πέντε δισ. ελβετικών φράγκων, που ήταν το 2002, βοηθώντας την εταιρεία να υπερβεί το 7% με 8% της αύξησης των πωλήσεων του κλάδου. Τα πλήρη αποτελέσματα της Roche, θα ανακοινωθούν στις 2 Φεβρουαρίου.

Οι μετοχές - χωρίς δικαίωμα ψήφου – της Roche, που διαπραγματεύονται περισσότερο, σημείωναν άνοδο 20 σεντίμ ή 0,2%, φθάνοντας χθες στα 127 ελβετικά φράγκα η μ ία.

Ο καρκίνος του κόλον είναι ο πιο διαδεδομένος, με 945.000 νέες αρρώστους το 2000, σύμφωνα με την Roche, ενώ περίπου το ήμισυ των ασθενών από τη νόσο θα χάσει τη ζωή του.