Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2005 19:28

Συνάντηση των Αθηνών για τις πολιτικές συνοχής της Ε.Ε.

«Οργανώσαμε σήμερα στην Αθήνα μια συνάντηση με τους ομολόγους μου από 17 χώρες-μέλη της Ε.Ε. για να ανταλλάξουμε απόψεις για τις δημοσιονομικές προοπτικές της Ενωσης, δηλαδή τους πόρους που θα διατεθούν για την ανάπτυξη των περιφερειών της στην περίοδο 2007-2013. Πρόκειται δηλ. για το επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Εμείς, ως Ελλάδα, υποστηρίζουμε μαζί με πολλές άλλες χώρες τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξουν αρκετοί πόροι για την ανάπτυξη όλων αυτών των περιοχών, δεδομένου ότι έχουμε 10 νέες χώρες στην Ε.Ε. Η πίτα έγινε στην ουσία μικρότερη αλλά τα στόματα που πρέπει να θρέψουμε πολύ περισσότερα. Προσπάθεια μας είναι να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη γύρω από τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τις οποίες βρίσκουμε ισορροπημένες και ότι απαντούν στα μεγάλα προβλήματα που θέτει η διεύρυνση και η ανάγκη ανάπτυξης όλων των κρατών-μελών για τα επόμενα χρόνια».

Αυτά δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης. Στη σημερινή συνάντηση εκτός από τις τρεις χώρες, που είχαν και την αρχική πρωτοβουλία αυτών των επαφών (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία) μετέχουν οι δέκα νέες χώρες - μέλη της Ε.Ε., το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Φιλανδία και για πρώτη φορά η Ιταλία.