Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 15:31

ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ Α.Ε. : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ (ΑΡΘΡΟ 4.1.4.4.

Στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων της περιόδου 01.01.2016 - 31.12.2016 της Ανώνυμης Εταιρείας ΣΙΔΜΑ Α.Ε. (εφεξής η "Εταιρεία") κατ' εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4. του Κανονισμού του Χ.Α. η ...

Στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων της περιόδου 01.01.2016 - 31.12.2016 της Ανώνυμης Εταιρείας ΣΙΔΜΑ Α.Ε. (εφεξής η "Εταιρεία") κατ' εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4. του Κανονισμού του Χ.Α. η Εταιρεία γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό ότι το σύνολο των μετοχών της μεταφέρθηκε στην κατηγορία Επιτήρησης την 10.4.2012 σύμφωνα με την από 5.4.2012 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. κατ' εφαρμογή του άρθρου 3.1.2.5 του Κανονισμού του Χ.Α. επειδή οι λογιστικές ζημίες της χρήσεως που έληξε στις 31.12.2011 είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο από το 30% της καθαρής θέσης της Εταιρείας.

 

Σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.6 παρ. 14 και 6 του κανονισμού του ΧΑ οι μετοχές της εταιρίας μπορούν να επανέλθουν σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται στην παράγραφο 4 περιπτώσεις (α) (β) (γ) μετά από αίτηση του εκδότη και με βάση τις οικονομικές καταστάσεις κάθε ημερολογιακού εξαμήνου.

 

 

Το 2016 δεν υπήρξε χρονιά ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία ενώ η πορεία της την νέα χρονιά τελεί σε αναμονή των οικονομικών εξελίξεων σχετικά με την διευθέτηση του ελληνικού χρέους που θα επηρεάσουν αντίστοιχα την πορεία της ανάπτυξης και του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται η εταιρεία μας.  Σε αυτό το αβέβαιο και δύσκολο οικονομικό περιβάλλον η ΣΙΔΜΑ βελτίωσε το 2016 περαιτέρω το μερίδιο της στην αγορά αύξησε την λειτουργική της κερδοφορία και βελτίωσε δραστικά τα αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και Ομίλου.

 

Η ρευστότητα του Ομίλου ανήλθε στα € 73 εκ.. Η Διοίκηση της εταιρείας προέβη τα τελευταία χρόνια σε μία σειρά ενεργειών που αφορούσαν αφενός μεν το δραστικό περιορισμό του κόστους λειτουργίας του Ομίλου και αφετέρου την ενδυνάμωση της δομής των λειτουργικών δραστηριοτήτων του. Η μείωση κόστους που επετεύχθη από την έναρξη της κρίσης ξεπερνά το 45%. Αφορά δε τη μείωση των δαπανών αμοιβών και εξόδων την αναδιάρθρωση δομών και τον περιορισμό υποστηρικτικών δαπανών χωρίς να επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία του Ομίλου.

 

Τέλος η Διοίκηση της εταιρείας προβαίνει σε μία σειρά ενεργειών για την ενίσχυση της ρευστότητας και της χρηματοοικονομικής θέσης του Ομίλου όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη διάθεση στοιχείων του ενεργητικού και την βελτίωση του ποσοστού μικτού κέρδους όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.