Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2005 08:21

Isuzu: Αύξηση των πωλήσεων και της παραγωγής το 2005

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 11%, ενδέχεται να σημειώσουν οι πωλήσεις της μεγαλύτερης βιομηχανίας κατασκευής φορτηγών αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, Ιsuzu Motors Ltd., μετά την υψηλότερη ζήτηση των μοντέλων Elf και Giga στην Ασία. H εταιρεία, θα παράγει 9% περισσότερα οχήματα φέτος, προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Η Isuzu, της οποίας το 9% ανήκει στην General Motors Corp., ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει φέτος 622.000 φορτηγά, σύμφωνα με την πρόβλεψη της διοίκησής της. Οι πωλήσεις στην Ιαπωνία ενδέχεται να αυξηθούν σε ποσοστό της τάξης του 12% και στα 99.000 οχήματα, ενώ οι πωλήσεις της στο εξωτερικό προβλέπεται να σημειώσουν αύξηση 10%, φθάνοντας στα 523.000 φορτηγά αυτοκίνητα.

Η Isuzu, η Hino Motors Ltd. και άλλες ιαπωνικές βιομηχανίες παραγωγής φορτηγών αυτοκινήτων, πουλάνε περισσότερα οχήματα στο εξωτερικό, απ'ό,τι στο εσωτερικό και στις αναδυόμενες αγορές, όπως στη Νοτιο-Ανατολική Ασία και την Κίνα, καθώς η ζήτηση στην Ιαπωνία είναι στάσιμη. Η ζήτηση εκτός Ιαπωνίας, θα αποφέρει το 70% των πωλήσεων της Isuzu την επόμενη τριετία, έναντι του 59%, που είναι σήμερα, σύμφωνα με τη διοίκησή της.

«Οι πωλήσεις στη Νοτιο-Ανατολική Ασία θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα φέτος», ανέφερε ο διευθυντής της Isuzu, Susumu Hosoi, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Τόκυο.

Οι μετοχές της Isuzu, υποχωρούσαν 0,7%, φθάνοντας στα 303 γιέν η μία, στις 2:28' μ.μ., ώρα Τόκυο, μετά την ανακοίνωση των προβλέψεων.