Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2005 16:28

Αύξηση κερδών κατά 50% αναμένει η Μοτοδυναμική

Το πράσινο φως για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χ.Α. έλαβε ως γνωστόν χθες η Μοτοδυναμική ΑΕΕ. Το 2004 ο όγκος πωλήσεων της εταιρείας σημείωσε αύξηση 30% σε σχέση με το 2003, ενώ η διοίκηση εκτιμά ότι τα προ φόρων κέρδη θα ανέλθουν φέτος σε 5,5 εκ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 50%.

Η Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε. ως επίσημη αποκλειστική αντιπροσωπεία της Yamaha Motor Corporation στην Ελλάδα, εισάγει και διανέμει μηχανοκίνητα δίκυκλα (μοτοσυκλέτες, scooters, «παπιά»), πλήρη σειρά δίχρονων και τετράχρονων εξωλέμβιων κινητήρων, εσω-εξωλέμβιους κινητήρες, Jet θάλασσας, συμβατικά φουσκωτά σκάφη, τετράτροχα οχήματα παντός εδάφους (ATV), οχήματα χιονιού, ηλεκτρογεννήτριες, πλήρη σειρά ανταλλακτικών και αξεσουάρ «Yamaha Genuine», λιπαντικά μοτοσυκλετών και μηχανών θάλασσας «ΥΑΜΑLUBE».

Με στόχο τη συμπλήρωση και ενίσχυση του ονόματος της ΥΑΜΑΗΑ και τη διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης πρότασης για τον τελικό καταναλωτή, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. αντιπροσωπεύει τα προϊόντα των καταξιωμένων οίκων ΟHLINS, SHARK, RICHA, TERMIGNONI, ROCK OIL και VALVOLINE.

Οι κύριοι μέτοχοι της εταιρείας είναι η «S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.» (πρώην «Α.Ε.Ε. Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης») με ποσοστό 84,98% και η «Yamaha Motor Europe N.V.» με ποσοστό 15%.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το εξειδικευμένο Δίκτυο Συνεργατών της εταιρείας καλύπτει γεωγραφικά όλη την Ελλάδα, με 230 σημεία πώλησης κύριων και συμπληρωματικών προϊόντων, 130 εξουσιοδοτημένα συνεργεία και 7 σημεία λιανικής πώλησης που ελέγχονται από την κεντρική αντιπροσωπεία.

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην Κηφισιά, (14ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας) ενώ θυγατρικές της έχουν την αποκλειστική ευθύνη διανομής στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία.

«Το ιδιαίτερα ευνοϊκό ξεκίνημα της χρονιάς με την έγκριση της αίτησής μας από το ΔΣ του ΧΑ αντικατοπτρίζει την ταχύρυθμη αναπτυξιακή πορεία με την ανάληψη νέων δραστηριοτήτων, καθώς και τα άριστα εμπορικά και οικονομικά αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Καπαγιαννίδης.