Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2005 10:35

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Praxis International: «Εξακολουθούμε να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για την αισιοδοξία που υπάρχει στην αγορά και πιο συγκεκριμένα στον τραπεζικό κλάδο, αφού ο κλάδος αφενός ήδη βρίσκεται σε υπερτιμημένη περιοχή και αφετέρου αρχίζουν να εκφράζονται ανησυχίες από την Τράπεζα της Ελλάδος για την επέκταση στη λιανική τραπεζική. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι σε βραχυπρόθεσμη βάση το momentum οδηγεί την αγορά».

Fortius Finance: «Το κλίµα της χρηµατιστηριακής ευφορίας ιδιαίτερα στις δεικτοβαρείς µετοχές συνεχίζεται, καθώς η αγορά σπεύδει να προεξοφλήσει θετικές εξελίξεις, όσον αφορά την επίλυση του ασφαλιστικού στις τράπεζες, υποκινούµενη παράλληλα και από θετικές εκθέσεις ξένων οίκων για τις δεικτοβαρείς µετοχές.

Για τη σηµερινή συνεδρίαση εκτιµούµε ότι οι σηµαντικές απώλειες της Wall Street θα επηρεάσουν αρνητικά τα µεγάλα ευρωπαϊκά χρηµατιστήρια καθιστώντας τα αρνητικό σηµείο αναφοράς, αυξάνοντας τις διαθέσεις ρευστοποιήσεων στο ΧΑ, οι οποίες όµως εκτιµούµε ότι θα απορροφηθούν ενδοσυνεδριακά, µε το Γ∆ να προσπαθεί να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, σε περίπτωση βέβαια που οι απώλειες των ξένων δεικτών δεν είναι µεγάλες».