Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 14:07

Η «Πρόοδος & Αναβάθμιση» για τις εκλογές στο ΤΕΕ

Στις εξελίξεις γύρω από την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ αναφέρεται ανακοίνωση της παράταξης «Πρόοδος & Αναβάθμιση».

Στις εξελίξεις γύρω από την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ αναφέρεται ανακοίνωση της παράταξης «Πρόοδος & Αναβάθμιση».

«Μετά τις εκλογές του ΤΕΕ στις 20/11/2016 καταγράφηκε η επιτυχία της παράταξης ΠΡΟΟΔΟΣ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ η οποία μέσα σε κλίμα πόλωσης κατάφερε να λάβει ποσοστό 5% και να εκλέξει 7 αντιπροσώπους στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ και άλλους 2 με συνεργαζόμενα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια.

Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου διεξήχθησαν οι εκλογές μεταξύ των Αντιπροσώπων για την ανάδειξη της 15μελούς Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ.

Στα πλαίσια της παραπάνω διαδικασίας η ΠΡΟΟΔΟΣ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ συνεργάστηκε με την επίσης ανεξάρτητη παράταξη ΑΦΕΤΗΡΙΑ συμπληρώνοντας από κοινού τους 12 απαραίτητους αντιπροσώπους, για την εκλογή έδρας στην Δ.Ε. και με συμφωνία να συμμετάσχουν διαδοχικά οι δύο παρατάξεις στην θέση αυτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, εκφράζεται δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η συνεργασία της «Προόδου & Αναβάθμισης» και της «Αφετηρίας» έλαβε συνολικά 11 αντί 12 ψήφους κι έτσι ισοψήφησε τελικά με άλλα δύο σχήματα, καθώς, την ώρα που η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη (βλ. ανακοίνωση Αφετηρίας), ένα μέλος της παράταξης αποφάσισε να μην ακολουθήσει, με αποτέλεσμα να χαθεί η έδρα.

Σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση συγχαίρει τη νέα διοίκηση του ΤΕΕ.