Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2005 10:12

Lindt & Spruengli: 12% υψηλότερες πωλήσεις το 2004

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 12% τη χρονιά που πέρασε, εμφάνισαν οι πωλήσεις της παραγωγού της ελβετικής σοκολάτας Ghirardelli, Lindt & Spruengli AG, καθώς η εταιρεία άνοιξε καταστήματα στις ΗΠΑ καλύπτοντας τη ζήτηση μαύρης σοκολάτας.

Τα έσοδα αναρριχήθηκαν σε 2,02 δισ. ελβετικά φράγκα (1,7 δισ. δολ. ΗΠΑ), έναντι 1,80 δισ. ελβετικών φράγκων, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Τα αποτελέσματα της εταιρείας, διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων τεσσάρων οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε δύο δισ. ελβετικά φράγκα.

Η Lindt σχεδίαζε να ανοίξει 10 καταστήματα στις ΗΠΑ, το δεύτερο εξάμηνο του 2004 και επεκτείνεται στη Ρωσία και την Ιαπωνία, προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση για σοκολάτες πολυτελείας, όπως τις τρούφες Lindor.

H διοίκηση της εταιρείας εκτιμά, ότι τα ετήσια έσοδά της στις ΗΠΑ θα αυξηθούν περισσότερο από 10% για τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με συνέντευξη του επικεφαλής της, Ernst Tanner τον Δεκέμβριο, στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Η εταιρεία, που διαθέτει συνολικά 100 καταστήματα στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, μαζί με αυτά στον Καναδά, πραγματοποίησε πωλήσεις 22% των συνολικών της, στη Β. Αμερική, πέρυσι.