Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2005 17:36

Πρώτο Συμπόσιο Έρευνας και Τεχνολογίας

Την έναρξη των εργασιών του «1ου Συμποσίου Έρευνας και Τεχνολογίας», το οποίο διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών, κήρυξε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας.

Ο κ. Σιούφας επανέλαβε ότι η έρευνα, η καινοτομία και οι τεχνολογίες αιχμής είναι βασικές προτεραιότητες στην πολιτική του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο προχωρά σε θεσμικές μεταβολές με γνώμονα τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την αριστεία, την επιβράβευση της επίδοσης, τη διασύνδεση των παροχών της Πολιτείας με την απόδοση και την κοινωνική ανταπόδοση της έρευνας και της τεχνολογίας.

Όπως κατ επανάληψη έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός, πρόσθεσε ο κ. Σιούφας, βασικοί στόχοι της νέας οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής είναι η διατηρήσιμη και δυναμική ανάπτυξη, σε όλους τους τομείς και ολόκληρη τη χώρα, η δημιουργία περισσοτέρων και καλύτερα αμειβομένων θέσεων εργασίας και η πρόοδος, η ευημερία, η καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών, όπως είπε υπουργός Ανάπτυξης, κινούμαστε στον άξονα: εκπαίδευση - ανάπτυξη - κοινωνική συνοχή. «Συνδέουμε την Παιδεία με την παραγωγική διαδικασία και την αγορά εργασίας. Προχωρούμε, με διάλογο, συνεννόηση και σύνθεση ιδεών στη δημιουργία του σχολείου του μέλλοντος, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της νέας γνώσης, την έρευνα και την καινοτομία.

»Το έργο που μας περιμένει είναι πολυσύνθετο και δύσκολο. Απαιτεί συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, της εκπαιδευτικής κοινότητας, του επιστημονικού δυναμικού, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου. Απαιτεί αποκατάσταση της αξιοκρατίας και την υιοθέτηση της πολιτικής της αριστείας σύμφωνα με τα κρατούντα στην Ε.Ε.».