Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2005 15:40

Σύσκεψη για τη σύσταση του φορέα Βιοτεχνικού Πάρκου Ασπροπύργου

Ο καθορισμός των προϋποθέσεων σύστασης του φορέα Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΠΑ) Ασπροπύργου συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας κ. Σπύρος Παπαδόπουλος με το νομάρχη Δυτικής Αττικής κ. Α. Αρκουδάρη, το δήμαρχο Ασπροπύργου κ. Γ. Λιάκο και τον εκπρόσωπο της εταιρίας Επενδυτικής Ασπροπύργου κ. Ι. Ξανθάκο.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε το ποσοστό συμμετοχής στο φορέα ΒΕΠΕ Ασπροπύργου να μοιραστεί κατά 90% στην Επενδυτική Ασπροπύργου και τους ιδιοκτήτες γης και κατά 10% στο Δήμο Ασπροπύργου.

Πρόεδρος στο φορέα θα είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος Ασπροπύργου, ενώ τα διαχειριστικά θέματα θα καθοριστούν από τη γενική συνέλευση των μετόχων. Κριτήριο συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του φορέα θα είναι η στρεμματική έκταση.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη σύσταση του φορέα (Δήμαρχος Ασπροπύργου και Επενδυτική Ασπροπύργου) δεσμεύτηκαν μέσα σε δύο μήνες να ολοκληρώσουν και να υποβάλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης τη νέα πρόταση για τη δημιουργία του φορέα ΒΕΠΕ.