Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2005 14:28

Αλογοσκούφης: Με συναίνεση στο διάλογο για το ασφαλιστικό

Ο διάλογος για το Ασφαλιστικό πρέπει να ξεκινήσει αυτή τη χρονιά. Θα ζητήσουμε να υπάρξει πρωτοβουλία από τους κοινωνικούς εταίρους και θα προχωρήσουμε με συναίνεση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης μιλώντας το πρωί σε εκδήλωση για το Ετος Ανταγωνιστικότητας.

Ο υπουργός τόνισε ότι τόσο το ασφαλιστικό όσο και τα εργασιακά είναι θέματα που δεν είναι ώριμα να ανοίξουν, ωστόσο, όπως ανέφερε, «δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε και κανείς δεν μπορεί να αρνείται να τα συζητά».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα λάβει πρωτοβουλία χωρίς προηγούμενο διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ διευκρίνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα αλλαγών στα όρια ηλικίας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος δήλωσε ότι ο διάλογος για το Ασφαλιστικό είναι διαρκής, σημασία, ωστόσο έχουν οι στόχοι και το περιεχόμενο του διαλόγου.

Είπε ότι το ισχύον σύστημα πρέπει να υποστηριχθεί, εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού για τα επόμενα είκοσι χρόνια και επ' αυτού δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση, όμως πρέπει να γίνει διάλογος για ορισμένες περιμετρικές εκκρεμότητες και για να καλυφθούν οι προσδοκίες της επόμενης γενιάς.

Πηγή: ΑΠΕ