Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2005 17:12

«Aνοίγει» το ασφαλιστικό

ΤΗΝ πρόθεση της κυβέρνησης να "ανοίξει" ο διάλογος για το ασφαλιστικό φέτος, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης. «Θα προχωρήσουμε με συναίνεση. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε», τόνισε. Βήμα προόδου για το ασφαλιστικό των τραπεζικών υπαλλήλων.

ΤΗΝ πρόθεση της κυβέρνησης να "ανοίξει" ο διάλογος για το ασφαλιστικό φέτος, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, σε εκδήλωση για το Eτος Ανταγωνιστικότητας.

«Θα ζητήσουμε να υπάρξει πρωτοβουλία από τους κοινωνικούς εταίρους και θα προχωρήσουμε με συναίνεση. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε», τόνισε.

Ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε πως η κυβέρνηση «δεν φοβάται να ανοίξει τα μεγάλα θέματα, ασφαλιστικό και εργασιακά», αλλά δε θα λάβει πρωτοβουλία χωρίς προηγούμενο διάλογο, ενώ διευκρίνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα αλλαγών στα όρια ηλικίας και στο ύψος των εισφορών.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος δήλωσε ότι το ισχύον σύστημα πρέπει να υποστηριχθεί, καθώς, όπως είπε, εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού για τα επόμενα 20 χρόνια, και επ' αυτού δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση, όμως πρέπει να γίνει διάλογος για ορισμένες εκκρεμότητες, και για να καλυφθούν οι προσδοκίες της επόμενης γενιάς.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, κάλεσε την κυβέρνηση να διατυπώσει με σαφήνεια τους στόχους της. «Ο διάλογος για το ασφαλιστικό δεν ανοίγει από μια συνέντευξη, αν η κυβέρνηση βλέπει συγκεκριμένα προβλήματα να μας τα πει».

Εν τω μεταξύ, βήμα προσέγγισης για τη λύση στο θέμα του ασφαλιστικού των τραπεζικών υπαλλήλων επετεύχθη μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Αλογοσκούφης με εκπροσώπους της ΟΤΟΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/02/02/1009678.htm .

Εκτός απροόπτου, αύριο, ο κ. Αλογοσκούφς θα συναντηθεί και με τους τραπεζίτες για το ίδιο θέμα.