Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2005 09:41

Microsoft Hellas: Εγκαίνια των νέων γραφείων στο Μαρούσι

ΤΗΝ «ΨΗΦΙΑΚΗ» κορδέλα έκοψε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, εγκαινιάζοντας τα νέα γραφεία της Microsoft Hellas στο Μαρούσι.

Ο κ. Αλογοσκούφης, στο χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι η Μicrosoft Hellas αποτελεί πολύ σημαντικό παράδειγμα καινοτομίας και το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει και αυτό να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας έτσι ώστε να εκσυγχρονιστεί το ίδιο και να δώσει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στον πολίτη.

Η κυβέρνηση έχει δώσει απόλυτη προτεραιότητα στο «πολύπαθο», όπως το χαρακτήρισε, πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας και κατάφερε να επιταχύνει σημαντικά την υλοποίησή του. Το παράδειγμα της Μicrosoft Hellas, σύμφωνα με τον κ. Αλογοσκούφη, θα εμπνεύσει όλους να προωθήσουν την επανάσταση γνώσης στην Ελλάδα.

Ο υπουργός «έκοψε» την κορδέλα των εγκαινίων πατώντας ένα απλό κουμπί το οποίο έδωσε εντολή να εμφανιστούν στο τεράστιο βίντεο γουόλ τα νέα γραφεία της Microsoft Hellas.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Π. Τζανίκος, ο βουλευτής Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Σπ. Βυζάντιος και επιχειρηματίες από το χώρο της πληροφορικής.