Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2005 10:46

DaimlerChrysler: Θα αποζημιωθεί από την Mitsubishi για την Fuso

ΜΕ ΜΕΤΟΧΕΣ και μετρητά θα καταβάλλει την αποζημίωση, στη μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής φορτηγών αυτοκινήτων στον κόσμο, DaimlerChrysler AG, η Mitsubishi Motors Corp., σύμφωνα με ανακοίνωση της πρώτης, μετά την απόκρυψη από τα στελέχη της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, των ελαττωμάτων των φορτηγών της.

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν μία επιστολή, στην οποία αναφέρεται αυτή η πρόθεση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της DaimlerChrysler, στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα αποκτήσει το λοιπό 20% του τμήματος φορτηγών της Mitsubishi, καθώς επίσης και ποσόν σε μετρητά, του οποίου το ύψος δεν έγινε γνωστό. Η τελική συμφωνία, σύμφωνα με την DaimlerChrysler, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο.

Η DaimlerChrysler, ζήτησε αποζημίωση για τις οικονομικές ζημίες που υπέστη, μετά την παραδοχή της Mitsubishi Fuso Truck & Bus Corp., ότι απέκρυψε ελαττώματα στα οχήματά της, όπως προβλήματα στα φρένα και στον άξονα των τροχών, που προκάλεσαν δυστυχήματα.

Η DaimlerChrysler, που εδρεύει στη Στουτγκάρδη, κατέχει το 65% της Fuso, μετά την αύξηση του μεριδίου της στο τμήμα παραγωγής φορτηγών και λεωφορείων, πέρυσι.

Επίσης, η Μitsubishi Motors συμφώνησε να διατηρήσει την κυριότητα των δραστηριοτήτων της NedCar, που κατασκευάζει το μοντέλο Colt και συνεργάζεται με την Mercedes Car Group.

Στις 2 Φεβρουαρίου η Fuso είχε πει, ότι οι πωλήσεις οχημάτων προβλέπεται να αυξηθούν κατά 27% το τρίτο τρίμηνο, μετά την αύξηση της ζήτησης από τη Μέση Ανατολή, αλλά και από τις ασιατικές χώρες. Η Fuso βασίζεται στις πωλήσεις που πραγματοποιεί στις παραπάνω περιοχές, προκειμένου να περιορίσει τη μείωση των πωλήσεων στην πατρίδα της.