Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2005 15:13

Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τάσεις ανάκαμψης αναμένεται να εμφανίσουν σήμερα οι αμερικανικές μετοχές. Στην αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος συμβάλλουν τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της ασφαλιστικής Aetna καθώς και οι φήμες περί νέων εξαγορών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Verizon Communications εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εξαγορά της MCI.

Ορισμένοι αναλυτές εμφανίζονται ωστόσο επιφυλακτικοί για τη σημερινή συνεδρίαση επικαλούμενοι την κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/02/10/1012434.htm καθώς και τη σημαντική άνοδο των τιμών πετρελαίου.

Πολλά θα εξαρτηθούν επίσης από τα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ περιορίστηκε το Δεκέμβριο στα 57 δισ. δολ. έναντι 60,3 δισ. δολ. το Νοέμβριο. Η επίσημη ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου είναι προγραμματισμένη για τις 15:30 ώρα Ελλάδος.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας οι οποίες εκτιμάται ότι ανήλθαν σε 325.000 έναντι 316.000.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται μετά τη λήξη της συνεδρίασης τα οικονομικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου της Dell Computer.

Στις 14:51 ώρα Ελλάδος, οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 15 και 3,5 μονάδες αντιστοίχως.

Στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, οι κυριότεροι δείκτες εξακολουθούν να καταγράφουν οριακά κέρδη, ενώ στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου έχει ανέλθει στα 46,11 δολάρια το βαρέλι αυξημένη κατά 1,43% έναντι του χθεσινού κλεισίματος.

Τέλος, η ισοτιμία του ευρώ με το αμερικανικό νόμισμα έχει διαμορφωθεί στα 1,2778 δολάρια.