Η ελληνική κρίση χρέους βρίσκεται για ακόμη μία φορά, στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου, με αφορμή την επανέναρξη των τεχνικών διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση.
Η ελληνική κρίση χρέους βρίσκεται για ακόμη μία φορά, στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου, με αφορμή την επανέναρξη των τεχνικών διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση.
«Η ελληνική κρίση χρέους είναι πάλι εδώ. Για μια ακόμα φορά η χώρα χρειάζεται δισεκατομμύρια, ενώ αναζωπυρώνεται η αντιπαράθεση με τους δανειστές», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το περιοδικό Stern σε ανταπόκρισή του από την Ελλάδα. Το περιοδικό παραθέτει τις απόψεις του αρχηγού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, αλλά και του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρου Καμμένου.
Σύμφωνα με τον κ. Ξυδάκη, σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τόσο στην κυβέρνηση, όσο και την αντιπολίτευση συμφωνούν ότι η πολιτική λιτότητας είναι δηλητήριο για την Ελλάδα. Δίνοντας ένα παράδειγμα ο Έλληνας πολιτικός λέει: «Μας πίεσαν να υπογράψουμε ότι θα πηδήξουμε 20 μέτρα ύψος και τώρα μας τιμωρούν που δεν τα καταφέραμε».
Την ίδια στιγμή για τον Δημήτρη Καμμένο «δεν υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ δανειστών και Ελλάδας αλλά μεταξύ των δανειστών και συγκεκριμένα μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ», σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.
Από την πλευρά της, υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα και πάλι σε σταυροδρόμι», η Berliner Morgenpost υποστηρίζει ότι η χώρα θα ήταν σε πολύ χειρότερη μοίρα με τη δραχμή και χωρίς την ΕΕ. «Και οι δύο συζητήσεις, η μια για την επιστροφή στη δραχμή και η άλλη το Grexit είναι επιζήμιες. Οι Έλληνες δεν θα ζούσαν καλύτερα με τη δραχμή.
»Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν ούτως ή άλλως, απλά με την δραχμή θα ήταν ακόμα πιο φτωχοί. Και οι Βρυξέλλες θα είχαν ένα επιπλέον πρόβλημα αν η Ελλάδα αποχωρούσε από το ευρώ. Η συζήτηση για το Grexit αποτελεί βαρίδι, από το οποίο θα έπρεπε να απαλλαγεί η Ε.Ε.», καταλήγει η εφημερίδα του Βερολίνου.