Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2005 15:21

Απάντηση της Vivere σε επιστολή του Χ.Α.

Σε απάντηση της από 10 Φεβρουαρίου 2005 επιστολής του Χ.Α., σχετικά με τυχόν δημιουργηθείσες υποχρεώσεις της εταιρείας VIVERE Α.Ε., εκ του άρθρου 333 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η εταιρεία VIVERE Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

«Πραγματικά η Β' Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας της 04.02.2005 αποφάσισε και ενέκρινε την τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού της εταιρείας προκειμένου να προσθέσει στο περί του σκοπού άρθρο την παροχή χρηματοοικονομικών, πιστωτικών, ασφαλιστικών και ταξιδιωτικών-τουριστικών υπηρεσιών και την εμπορία συναφών ειδών και προϊόντων με τη χρήση της επωνυμίας Virgin, της οποίας η εταιρεία μας είναι δικαιούχος στην Ελλάδα, δυνάμει σχετικής συμβάσεως με τον γνωστό βρετανικό όμιλο. Στο πλαίσιο της υποχρέωσης ενημέρωσης του Χρηματιστηρίου και του επενδυτικού κοινού η εταιρεία ανακοίνωσε την ανωτέρω απόφαση της χωρίς αναλυτική αναφορά στις λεπτομέρειες και το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ανωτέρω αποφάσεως. Η ως άνω προσθήκη στο σκοπό της εταιρείας προέκυψε ενόψει των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων που διεξάγονται για τη διερεύνηση της εισαγωγής των υπηρεσιών αυτών, στις οποίες ήδη δραστηριοποιείται η βρετανική εταιρεία Virgin στην αλλοδαπή και της συνακόλουθης ανάγκης έγκαιρης προετοιμασίας της εταιρείας λόγω του μακρού χρόνου που χρειάζεται για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης (επαναληπτικές γενικές συνελεύσεις, αυξημένη απαρτία κλπ).

Μέχρι και σήμερα η εταιρεία δεν έχει καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις και συμφωνίες για την ανάπτυξη των αποφασισθεισών δραστηριοτήτων και δεν σκοπεύει άμεσα να προχωρήσει σε ενεργοποίησή τους. Η εταιρεία θα προχωρήσει εγκαίρως και με πληρότητα στην εκπλήρωση κάθε υποχρέωσής της έναντι του Χρηματιστηρίου και του επενδυτικού κοινού σύμφωνα με το άρθρο 333 του Κανονισμού καθώς και στην εκτέλεση κάθε νόμιμης προϋπόθεσης ή άλλου ειδικού όρου, στην περίπτωση που κάτι τέτοιο τυχόν απαιτείται, για την άσκηση κάποιας εκ των νέων δραστηριοτήτων, εφόσον αυτές ενεργοποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση η επέκταση του σκοπού της εταιρείας δεν εκτιμάται άμεσα ότι θα διαφοροποιήσει σημαντικά την τρέχουσα οικονομική της κατάσταση και την περιουσιακή της διάρθρωση».