Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2001 18:18

Αγροτική Ζωής - Επαναγορά ιδίων μετοχών

Την επαναγορά ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 5% σε τιμή από 11 μέχρι 22 ευρώ αποφάσισε σήμερα η γενική συνέλευση της ασφαλιστικής εταιρείας Αγροτική Ζωής. Η εταιρεία βρίσκεται εξάλλου στο στάδιο των τελικών διαπραγματεύσεων για σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με ξένο εταίρο για την δημιουργία εταιρείας τραπεζοασφαλειών.

Οπως επισήμανε ο υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας και πρόεδρος της Αγροτική Ζωής Αντώνης Χασιώτης, το 2000, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη χρονιά ήταν η δυσμενέστερη της τελευταίας εικοσαετίας για την ασφαλιστική αγορά και ιδιαίτερα για τις ασφαλίσεις ζωής, η Αγροτική Ζωής καταφερε να υπερβεί τους ρυθμούς της αγοράς και να καταγράψει αύξηση του χαρτοφυλακίου της κατά 8,4% και αύξηση του μεριδίου αγοράς που κατέχει.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2001 δείχνουν ότι η νέα ετησιοποιημένη παραγωγή αυξήθηκε κατά 55%, το χαρτοφυλάκιό της αυξήθηκε κατά 28,5% και η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στο τέλος του 2001 εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 17% - 24%.

Καθοριστική εξέλιξη για το μέλλον των ασφαλιστικών εταιρειών, όπως είπε ο κ.Χασιώτης, έχει η απόφαση του κύριου μετόχου, της ΑΤΕ, για δημιουργία ενιαίου φορέα των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς οι απαιτήσεις της ευρωπαϊκής αλλά πλέον και της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς οδηγούν στη δημιουργία μεγάλων επιχειρησιακών σχημάτων.