Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2005 08:04

General Electric: 5 δισ. δολ. φέτος οι πωλήσεις της στην Κίνα

ΠΩΛΗΣΕΙΣ, 5 δισ. δολ. ΗΠΑ στην Κίνα – πέντε φορές υψηλότερες από το 2001 – προβλέπει να πραγματοποιήσει φέτος, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, General Electric Co.

«Είμαστε πολύ κερδοφόροι στην Κίνα» ανέφερε ο πρόεδρος και Chief Executive Officer της εταιρείας, στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, Steven J. Schneider, σε συνέντευξή του στο Πεκίνο, μετά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, για τις λεπτομέρειες της χορηγίας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.

Ο Schneider, είπε, ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε περισσότερες, από 12 γραμμές προϊόντων της, που πουλά στην Κίνα. Ο ίδιος, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τα κέρδη.

Πέρυσι, η General Electric, πραγματοποίησε πωλήσεις 3,8 δισ. δολ. ΗΠΑ, υψηλότερες από το ένα δισ. δολ. πωλήσεις, που είχε πραγματοποιήσει το 2001 και εκτιμά, ότι φέτος, οι πωλήσεις της θα είναι 32% υψηλότερες, σύμφωνα με τον Schneider. Μεταξύ των δραστηριοτήτων της στην Κίνα, συγκαταλέγονται αυτές των σιδηροδρόμων, της ηλεκτρικής ενεργείας, των αποχετεύσεων και των υλικών αεροσκαφών.

«Βλέπουμε διψήφιο αριθμό ανάπτυξης σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων μας στην Κίνα. Η χώρα, είναι γεμάτη ευκαιρίες για την General Electric», κατέληξε ο Schneider.

Η εταιρεία, είναι ο επίσημος χορηγός της ομάδας, National Figure Skating Team της Κίνας, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, σε μια προσπάθεια να τονώσει το προφίλ της στην μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στον κόσμο, είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Schneider.

Την περασμένη εβδομάδα, η Exxon Mobil Corp., ξεπέρασε την General Electric και κατέστη η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας.