Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2005 19:32

Στο Μαξίμου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για την πορεία της οικονομίας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζακ Κλοντ Τρισέ, επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/02/25/1017884.htm , και το απόγευμα έγινε δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, παρουσία του κ. Αλογοσκούφη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκου Γκαργκάνα.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση, ο κ. Αλογοσκούφης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενόψει και της συνόδου κορυφής το Μάρτιο, όπου θα τεθεί η ενίσχυση της στρατηγικής της Λισαβόνας, και η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Θέλουμε περιορισμένη αναθεώρηση, επισήμανε ο κ. Αλογοσκούφης, να είναι πιο αξιόπιστο το σύστημα, αλλά όταν για οποιοδήποτε λόγο μια χώρα ξεπερνά το όριο του 3% στο έλλειμμα, να έχει τη δυνατότητα και το χρόνο μέσα από μέτρα που δεν θα κάνουν κακό στους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας, να μπορεί να μειώνει τα ελλείμματά της.

Ο κ. Τρισέ εξέφρασε την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι το πρόβλημα δεν έγκειται στις διαδικασίες, αλλά περισσότερο στην εφαρμογή του Συμφώνου.