Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2005 11:34

Mylan: Απέρριψε την προσφορά ύψους 4 δισ. δολ. της King

ΑΠΕΡΡΙΨΕ την προσφορά ύψους 4 δισ. δολ. ΗΠΑ χθες, της King Pharmaceuticals Inc., η εταιρεία παραγωγής αντιγράφων φαρμάκων, Mylan Laboratories Inc., η οποία αντιστεκόταν επί έξι μήνες, κάτι που αποτελεί προς στιγμήν νίκη, για τον δισεκατομμυριούχο μεγαλοεπενδυτή, Carl Icahn.

«Οι εταιρείες, δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε επίπεδο των όρων της εμπορικής συναλλαγής», ανακοίνωσαν χθες το βράδυ, η Mylan, που εδρεύει στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και η King, με έδρα το Μπρίστολ του Τεννεσσί των ΗΠΑ. Ο Icahn, ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Mylan είχε χαρακτηρίσει την τιμή εξαγοράς, «γελοία».

«Απλώς δεν μπορέσαμε να φθάσουμε σε μια συμφωνία. Αυτό είναι όλο», είπε ο πρόεδρος της Mylan, Milan Puskar, χθες βράδυ, απαντώντας στο κινητό του τηλέφωνο. Ο ίδιος αρνήθηκε να αναφερθεί λεπτομερώς στη δήλωση των δύο παραγράφων, που εξέδωσαν οι εταιρείες. Kαι ο εκτελεστικός διευθυντής της Mylan, Robert Coury, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Η Mylan, ανακοίνωσε την προσφορά της για την King στις 26 Ιουλίου, προκειμένου να κερδίσει τη δύναμη των πωλήσεων του σκευάσματος κατά της πίεσης του αίματος, Nebivolol. Ψηφίζοντας κατά της συμφωνίας, ο Icahn, πήρε το 9,7% των μετοχών της Mylan το Νοέμβριο και προσφέρθηκε να εξαγοράσει τη Mylan, αντί του ποσού των 5,38 δισ. δολ. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα, είπε, ότι θα ορίσει ο ίδιος τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Mylan.

Οι μετοχές της Mylan, υποχωρούσαν 19 σεντς, για να κλείσουν στα 17,94 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Συνολικά, από την ανακοίνωση της συμφωνίας, υποχώρησαν 8,5%. Οι μετοχές της King υποχωρούσαν 12 σεντς, φθάνοντας στα 10,25 δολ. η μία, την ίδια ημερομηνία και από τις 25 Ιουλίου, έχασαν συνολικά 1,2%, μία ημέρα πριν από την αποκάλυψη της συμφωνίας.