Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2005 10:50

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Aspis Bank: «Η απότοµη άνοδος των τραπεζικών µετοχών µετά τη δηµοσίευση θετικών αποτελεσµάτων από τις αντίστοιχες εταιρείες οδήγησε το Γενικό ∆είκτη σε ιστορικό υψηλό τετραετίας. Θεωρούµε πιθανή τη δηµιουργία τάσεων συσσώρευσης σήµερα µέσω αποκόµισης κάποιων κερδών αλλά το κλίµα θα παραµείνει θετικό».

Fortius Finance: «Η ανοδική κίνηση του Γ∆ τουλάχιστον εκπλήσσει, όσον αφορά τη διάρκεια και τη φορά της κίνησης, µε το ελληνικό χρηµατιστήριο να παραµένει ελκυστικό στα µάτια των ξένων θεσµικών επενδυτών. Μάλιστα ορισμένοι εκ των τίτλων του FTSE/ASE-20, που «τυγχάνουν» να έχουν και τη µεγαλύτερη βαρύτητα στο Γ∆, θεωρούνται από τους ξένους οίκους ως αγοραστική ευκαιρία µε το µπαράζ των εκθέσεων να συνεχίζεται, όπως και τα road shows εταιρειών στο εξωτερικό.

»Αν και βρισκόµαστε ακόµα στη φάση της αξιολόγησης των αποτελεσµάτων του 2004, το ελληνικό χρηµατιστήριο, όπως φαίνεται, θα συνεχίζει να άγεται και να φέρεται σε επίπεδο Γ∆, από τις εντολές των ξένων θεσµικών. Ως σηµεία αντίστασης και στήριξης στην τρέχουσα φάση οριοθετούνται οι 3.150 και 3.100 µονάδες αντίστοιχα, µε το momentum να παραµένει ανοδικό βραχυπρόθεσµα».