Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2005 14:42

Αναπτυξιακά προγράμματα για τα λιμάνια υποσχέθηκε ο Μ. Κεφαλογιάννης

Θέματα Ναυτιλίας και ανάπτυξης απασχόλησαν κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, την Κυβερνητική Επιτροπή.

«Η Ναυτιλία είναι ο πιο δυναμικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στη Ναυτιλία και, βεβαίως, στις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν στο χώρο. Τα χρήματα τα οποία υπάρχουν σήμερα μπορεί να βοηθήσουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Θα γίνουν μεγάλα αναπτυξιακά προγράμματα από το χώρο της Ναυτιλίας και στο χώρο των ελληνικών λιμένων, τα οποία πιστεύουμε ότι θα δώσουν σημαντική ώθηση στην ελληνική Οικονομία γενικότερα», δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ερωτηθείς για τις καταστροφές σε λιμάνια λόγω κακοτεχνιών και συγκεκριμένα για τις πρόσφατες καταστροφές στο λιμάνι της Λήμνου, ο κ. υπουργός σημείωσε: «υπάρχουν πολλές κακοτεχνίες σε πολλά ελληνικά λιμάνια. Είμαστε σε συνεννόηση και με τους έλληνες πλοιάρχους, οι οποίοι καθημερινά λειτουργούν σε αυτούς τους χώρους. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δώσει όλα τα χρήματα τα οποία χρειάζονται -βέβαια χρειάζεται και χρόνος- για να διορθωθούν αυτές οι κακοτεχνίες, ώστε να είναι λειτουργικά για τους έλληνες ταξιδιώτες και τους τουρίστες».

Από την πλευρά του ο υ πουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, επισήμανε την ανάγκη ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη των υποδομών στο χώρο της Ναυτιλίας. «Η Ναυτιλία είναι ένας από τους κλάδους, όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει πολύ μεγάλη δυνατότητα να βοηθήσει, ώστε να έχουμε και καλύτερη αξιοποίηση των λιμανιών και καλύτερες υποδομές», τόνισε ο κ. ΑΛογοσκούφης.

Τέλος, αναφορικά με την απεργία των ναυτεργατών που είναι σε εξέλιξη, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε πως σήμερα θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΝΟ.