Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2005 17:37

Sonae Imobiliaria: Αλλαγή επωνυμίας

Την αλλαγή της επωνυμίας της σε “Sonae Sierra” ανακοίνωσε χθες η Sonae Imobiliária, η διεθνής εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων, στοχεύοντας στην αποτελεσματικότερη προώθηση της διεθνούς της παρουσίας και στην ενίσχυση της στρατηγικής της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η νέα επιχειρηματική τοποθέτηση της Sonae Sierra σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας περιόδου στην ιστορία της εταιρείας, καθώς αντανακλά το διεθνή προσανατολισμό της επιχειρηματικής της στρατηγικής και ταυτόχρονα την αναδεικνύει ως ηγέτιδα εταιρεία στην επένδυση, την ανάπτυξη και τη διαχείριση εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία διαβεβαιώνει όλους τους συνεταίρους της ότι το νέο όνομα αλλά και η νέα επιχειρηματική της τοποθέτηση, δεν θα δημιουργήσουν αλλαγές στις εμπορικές συμβάσεις με καταστηματάρχες και επενδυτές ή στις υποχρεώσεις της απέναντι στις τοπικές κοινωνίες. Επίσης, το νέο όνομα δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις της με τους τοπικούς συνεταίρους, ενώ όλα τα εμπορικά κέντρα θα διατηρήσουν τις υπάρχουσες επωνυμίες τους.

Στην ελληνική αγορά, η Sonae Charagionis, κοινοπραξία μεταξύ της Sonae Sierra και της Ακροπόλ Χαραγκιώνης, μετονομάζεται σε Sierra Charagionis.

Σχολιάζοντας την αλλαγή ονόματος της εταιρείας ο κ. Χαραγκιώνης δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι αυτή η αλλαγή θα δημιουργήσει νέες και σημαντικές ευκαιρίες για την Ελληνική αγορά. Για την Ακροπόλ Χαραγκιώνης αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να συνεργάζεται με μια τόσο δυναμική και καινοτόμο εταιρεία όπως η Sonae Sierra».

Η Sierra Charagionis, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2000, με επενδυτικά σχέδια για την ανάπτυξη εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα. Σήμερα, η κοινοπραξία της Sierra Charagionis με τη Lamda Development, ολοκληρώνει την ανάπτυξη του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Β. Ελλάδας, του Mediterranean Cosmos, το οποίο αναπτύσσεται σε έκταση 250.000 τ.μ. στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη.