Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2005 17:59

Αντίδραση ΓΣΣΕ στις προτάσεις Γκαργκάνα

Μέτρα σκληρής λιτότητας και συμπίεσης των εισοδημάτων των εργαζομένων χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ τα μέτρα που προτείνει ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος στην ετήσια έκθεσή του http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/01/1019146.htm . Αντιδρώντας στην έκθεση του κ. Γκαργκάνα, η ΓΣΣΕ κάνει λόγο για νεοφιλελεύθερες συνταγές, που όχι μόνο δεν λύνουν προβλήματα, απεναντίας, αυξάνουν και εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ έχει ως εξής:

«Ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας κ. Γκαργκάνας επαναλαμβάνεται μονότονα και μονόπλευρα.

Για μια ακόμα φορά, με την ετήσια έκθεσή του προτείνει μέτρα σκληρής λιτότητας και συμπίεσης των εισοδημάτων των εργαζομένων. Επίσης τη δραστική περικοπή των κοινωνικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Ακούραστα και με επιμονή, θεωρεί ότι για την παρατεταμένη οικονομική και αναπτυξιακή απραξία οι μόνοι υπεύθυνοι είναι οι εργαζόμενοι και τα εισοδήματά τους.

Οι νεοφιλελεύθερες συνταγές, όχι μόνο δεν λύνουν προβλήματα, απεναντίας, αυξάνουν και εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βιώνουν την πολιτική λιτότητας, την ακρίβεια, την ανεργία και τις απολύσεις.

Οι λύσεις πρέπει να αναζητηθούν στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις, στην αύξηση της απασχόλησης, στη δίκαιη κατανομή του κοινωνικού πλούτου. Με αυτά σαν αιτήματα, ΓΣΕΕ και εργαζόμενοι, θα απαντήσουν αγωνιστικά».