Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2005 09:15

Εl Dorado Ventures: 200 εκατ. δολ. από το νέο fund

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 200 εκατ. δολ. ΗΠΑ, άντλησε από το έβδομο επενδυτικό της κεφάλαιο η El Dorado Ventures, η εταιρεία κεφαλαίων υψηλού επιχειρηματικού κινδύνου, στης οποίας τις επενδύσεις, περιλαμβάνονται η EarthLink Inc και η Novellus Systems Inc. H φίρμα ανακοίνωσε, ότι ο συν-ιδρυτής της, Gary Kalbach, θα σταματήσει να κάνει νέες επενδύσεις.

Ο Kalbach, 63 ετών, ο οποίος βοήθησε στην δημιουργία της El Dorado το 1986, θα πάρει τον τίτλο του ιδρυτικού συνεργάτη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Menlo Park, της Καλιφόρνια. O Scott Irwin, που προήχθη σε έναν από τους τέσσερις γενικούς συνεργάτες, που επενδύουν σε κεφάλαια, είπε, ότι η φίρμα θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια, για να χρηματοδοτήσει 20 εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ημιαγωγών, του λογισμικού και των υπηρεσιών επικοινωνιών, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Η El Dorado, συμπράττει με εταιρείες στην άντληση νέων κεφαλαίων, οι οποίες είναι μικρότερες από την τελευταία του κλάδου, στο τέλος της έκρηξης στην αγορά του Internet. Το προηγούμενο κεφάλαιο που δημιούργησε η El Dorado το 2000, άντλησε 250 εκατ. δολ. ΗΠΑ.

Πέρυσι, οι εταιρείες κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου, δημιούργησαν 170 κεφάλαια με περιουσιακά στοιχεία 17,6 δισ. δολ., 67% υψηλότερα από το 2003, σύμφωνα με την Thomson Venture Economics. Το ποσόν, ήταν το υψηλότερο από το 2001, όταν 305 κεφάλαια, συγκέντρωσαν 38 δισ. δολ. εγγυήσεων. Μόνο τρία άντλησαν περισσότερα από 500 εκατ. δολ. πέρυσι, σε αντίθεση από το ένα δισ. δολ. που άντλησαν τα 12 που δημιουργήθηκαν το 2000 και το 2001.