Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2005 10:12

Τhomson: Ζημίες 447 εκατ. ευρώ το β' εξάμηνο

ΖΗΜΙΕΣ, το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, εξ αιτίας του κόστους της προετοιμασίας εξόδου από την αγορά τηλεοράσεων, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αποκωδικοποιητών και εγγραφής DVD στον κόσμο, Thomson SA.

Οι καθαρές ζημίες της, ανήλθαν σε 447 εκατ. ευρώ (587 εκατ. δολ. ΗΠΑ), έναντι καθαρών κερδών 118 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News. Οι ζημίες στο σύνολο του έτους ανήλθαν σε 636 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Thomson.

Ο επικεφαλής της, Fank Dangeard, βασίζεται στον ψηφιακό εξοπλισμό και τις υπηρεσίες των αναμεταδόσεων και των στούντιο παραγωγής ταινιών, προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις μέσα στην επόμενη διετία. Η εταιρεία δημιούργησε ένα joint venture για τις τηλεοπτικές της δραστηριότητες, με σήματα, συμπεριλαμβανομένου του RCA.

«Το συμβούλιο έλαβε έναν αριθμό επειγόντων στρατηγικών αποφάσεων», αναφέρει ο Dangeard στη δήλωσή του.

Η Thomson, που εδρεύει στα προάστια του Παρισιού, είχε πει στις 21 Οκτωβρίου, ότι θα έχει έξοδα 780 εκατ. ευρώ και θα καταβάλλει το κόστος της πώλησης του τμήματός της ή της εύρεσης συνεταίρου.

Οι ζημίες του δευτέρου εξαμήνου, περιλαμβάνουν και κόστος 667 εκατ. ευρώ, από την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της στις οθόνες τηλεοράσεων και τα εξαρτήματα και 35 εκατ. ευρώ στις άλλες δραστηριότητές της, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στις 10 Φεβρουαρίου, η Thomson ανακοίνωσε, ότι οι πωλήσεις της το τέταρτο τρίμηνο, μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 16%, φθάνοντας στα 2,27 δισ. ευρώ, εξ αιτίας της υποχώρησης του δολαρίου των ΗΠΑ έναντι του ευρώ και της πώλησης του τηλεοπτικού της τμήματος.