Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2005 11:16

Ελεύθερη η Martha Stewart από τις φυλακές της Δυτικής Βιρτζίνια

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ σήμερα, μετά από πέντε μήνες, στις φυλακές της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ, η Martha Stewart, η Αμερικανίδα επιχειρηματίας, που είχε καταδικαστεί για ψευδορκία σχετικά με την πώληση μετοχών.

Η Stewart, φορώντας πόντσο, ένα πράσινο πουλόβερ και τζην, επιβιβάστηκε σε ιδιωτικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Greenbrier Valley, που βρίσκεται κοντά στις φυλακές, στο Αντερσον της Δυτικής Βιρτζίνια, στη 1:05' π.μ., ώρα Ν. Υόρκης. Σχειδάζει να πάει στο ράντσο της στο Μπέντφορντ της Ν. Υόρκης, όπου θα αρχίσει ο κατ' οίκον περιορισμός της πέντε μηνών.

«Η εμπειρία των τελευταίων πέντε μηνών στο Αντερσον της Δυτικής Βιρτζίνια ήταν αλλαγή στο τρόπο ζωής και στην επιβεβαίωση ζωής», ανέφερε η Stewart σε επιστολή της, που δημοσιεύθηκε στο Web site της εταιρείας της, Martha Stewart Living Omnimedia Inc., συμπληρώνοντας: «Η καρδιά μου γέμισε με χαρά στην προοπτική του ότι θα αγκαλιάσω και πάλι την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τους συνεργάτες μου».

Η Stewart θα περιοριστεί 48 ώρες μιας εργάσιμης εβδομάδας και θα φοράει χειροπέδες, ώστε ο φύλακας να γνωρίζει κάθε στιγμή, πού αυτή θα βρίσκεται. Αφέθηκε νωρίτερα από τις 6 Μαρτίου, ελεύθερη, καθώς οι φυλακές στις ΗΠΑ δεν απελευθερώνουν τροφίμους τους, τα Σαββατοκύριακα.

«Θα έχουμε στενή επαφή μαζί της, όπως και αυτή μαζί μας», είπε ο επικεφαλής της ασφαλείας που θα την επιτηρεί, Chris Stanton.

Oι μετοχές της εταιρείας μέσων και ειδών σπιτιού, Martha Stewart Living, διαπραγματεύονται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα, μετά την αποφυλάκισή της. Σημείωσαν τριπλάσια άνοδο από τις 16 Ιουλίου που καταδικάστηκε, η Stewart, αποτέλεσμα τη λήξης της μάχης που είχε δύο χρόνια με τους κατηγόρους της. Κέρδιζαν 1,91 δολ., ποσοστό 6%, φθάνοντας στα 33,95 δολ. η μία χθες, στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.