Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2005 10:26

Taylor Nelson: 71% υψηλότερα κέρδη το 2004 μετά την εξαγορά της NFO

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 71%, μετά την εξαγορά της NFO Worldwide Inc. και την αύξηση των δαπανών των πελατών της για έρευνες, εμφάνισαν το 2004, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ερευνών αγοράς στον κόσμο, Taylor Nelson Sofres Plc.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 20,2 εκατ. λίρες Αγγλίας (38,3 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 45, πένες ανά μετοχή, από τα αναθεωρημένα 11,8 εκατ. λίρες ή 2,8 πένες ανά μετοχή, το 2003, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει το Λονδίνο. Αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 17,4%, σημείωσαν τα έσοδά της, φθάνοντας τα 954,3 εκατ. λίρες.

«Εχουμε καλή ανάπτυξη στη Β. Αμερική και στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού», ανέφερε ο επικεφαλής της, David Lowden, σε συνέντευξή του, συμπληρώνοντας: «Η περιοχή της Ευρώπης είναι αβέβαιη, καθώς συρρικνώνεται η οικονομία της Γερμανίας και της Γαλλίας».

Η εταιρεία ευνοείται από την αγορά ύψους 425 εκατ. δολ. ΗΠΑ, της NFO Worldwide το 2003, η οποία την κατέταξε στη δεύτερη θέση στον κόσμο, μετά την VNU ACNielsen NV. Οι πελάτες της, συμπεριλαμβανομένης της Procter & Gamble Co. και της Nestle SA, αύξησαν επίσης τις δαπάνες τους για έρευνες, καθώς τα εταιρικά τους κέρδη αυξήθηκαν.

Η Taylor Nelson, αντιμετώπισε την πίεση των τιμών στην Ευρώπη, και κυρίως στην έρευνα που βασίζεται σε συχνές συνεντεύξεις συγκεκριμένων ομάδων ανθρώπων, είπε ο Lowden. Αυτή η αγορά, έχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, ο κλάδος προβλέπεται να αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 4%, ενώ η εταιρεία θα έχει μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από αυτόν, ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Mike Kirkham, σε δήλωσή του, συμπληρώνοντας: «Υπάρχει κάποια αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία, αλλά υπό την προϋπόθεση των εξαιρετικών παραγόντων, προβλέπουμε αύξηση για την ζήτηση πληροφοριών διεθνώς, με αποτέλεσμα την περαιτέρω ανάπτυξή μας».