Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2005 12:01

Δ. Σιούφας για ΔΕΗ: Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιδίδεται σε ασκήσεις υπονόμευσης

Tη θέση της κυβέρνησης για συνεργασία και συνεννόηση με όλους τους παραγωγικούς φορείς, επανέλαβε σε δήλωσή του για τη ΔΕΗ και τον τομέα της ενέργειας, ο υπουργός Αναπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

«Όπως, κατ΄ επανάληψη έχω πει, στηρίζουμε τη ΔΕΗ (την επιχείρηση, που αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για την οικονομική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας), ώστε να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα τις νέες προκλήσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σιούφας.

Όπως επισημαίνει ο κ. υπουργός, με τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί, υπάρχει σήμερα ασφαλής και επαρκής ηλεκτροδότηση της χώρας, για την περίοδο, όμως, μετά το 2005 χρειάζεται ενίσχυση για την κάλυψη της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης.

Στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, συνεχίζει στη δήλωσή του ο κ. Σιούφας, η ΔΕΗ πρόκειται να κατέχει θέση ισχυρού κεντρικού πόλου. Υποχρεούται, ωστόσο, να ανταποκρίνεται διαρκώς στην ανάγκη εκσυγχρονισμού και εφαρμογής νέων τεχνολογιών παραγωγής και αντι-ρύπανσης. Καλείται ταυτόχρονα (μόνη ή και με συνεργασίες), να επεκτείνει τη δραστηριότητά της με επενδύσεις εκτός Ελλάδος.

«Στην προσπάθεια έχουν και ρόλο και λόγο όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση. Κανένας, όμως, δεν έχει το δικαίωμα να επιδίδεται σε ασκήσεις υπονόμευσης και περίεργης γυμναστικής για την εξυπηρέτηση κομματικών επιδιώξεων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και του κοινού μέλλοντος. Αντί της αντιδραστικότητας που υπηρετεί τη συντήρηση, απαιτείται δράση για την υπηρέτηση της προόδου», υπογραμμίζει ο υπουργός Ανάπτυξης.