Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2005 14:56

Δρομολογείται χωροθέτηση νέων περιοχών για τουριστική ανάπτυξη

Σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ θα προωθηθούν σύντομα ρυθμίσεις σχετικά με τις χρήσεις γης, και την χωροθέτηση νέων περιοχών για τουριστική ανάπτυξη που θα φέρουν και θέσεις εργασίας στις περιοχές αυτές, δήλωσε ο υπoυργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δ. Αβραμόπουλος, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Ο υπουργός υπογράμμισε πως η κυβέρνηση υποστηρίζει τον θεματικό τουρισμό, και απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ Πάτρας και Ορχομενού για το αυτοκινητοδρόμιο της φόρμουλα 1 είπε πως σύντομα θα έρθει στην Αθήνα προσκεκλημένος του ΕΟΤ, ο κατασκευαστής της πίστας του Μπαχρέϊν, ενώ ο ίδιος θα επισκεφθεί την Πάτρα. Δεν υπάρχει σύγκρουση, ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ των δύο πόλεων, τονίζοντας ότι είναι θετικό να υπάρχουν εναλλακτικοί πόλοι έλξης.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη του αγροτοτουρισμού και για το σκοπό αυτό θα ιδρυθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Γεωργίας εταιρεία αγροτοτουριστικής ανάπτυξης, ενώ προωθείται και ο οικιστικός τουρισμός για την αγορά εξοχικών κατοικιών από Ελληνες και ξένους επενδυτές.

Ακόμη, έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση για το προσωπικό των τουριστικών επιχειρήσεων και κυρίως για την ανάδειξη στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως είναι απαραίτητη η συνεργασία και η συναντίληψη μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για τη νέα εποχή και τις προοπτικές που διανοίγονται για τον ελληνικό τουρισμό, μετά την κάμψη που είχε τα τελευταία χρόνια.

Χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το άρθρο των «New York Times» μετά τις επαφές που είχε στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, σημειώνοντας ότι συμμερίζονται την άποψη ότι γίνονται μεγάλα βήματα για τον τουρισμό.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σουφλιά. Σε ό,τι αφορά το θέμα χρήσεων γης ο κ. Σουφλιάς είπε ότι για ορισμένες περιοχές υπάρχει πρόβλημα, αφού δεν περιλαμβάνονται στα σχέδια για τουριστική ανάπτυξη και το θέμα θα διευθετηθεί με νομοθετική ρύθμιση.

Πηγή: ΑΠΕ