Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2005 20:22

Σύσκεψη για την ανάδειξη του μελιού

Ο ελληνικός στρατός πλέον χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση ελληνικό μέλι, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλ. Κοντός σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΦΕΤ Ν. Κατσαρού με θέμα την ανάδειξη του ελληνικού μελιού ως ένα από τα κορυφαία αγροτικά προϊόντα, τις δυνατότητες προβολής και διάθεσης του στην ελληνική και διεθνή αγορά καθώς επίσης και τον προγραμματισμό της επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το προϊόν.

Παράλληλα, ο κ. Κοντός παρουσίασε και την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ταυτοποίηση οκτώ κατηγοριών μελιού, έτσι ώστε να πραγματοποιούνται με επιτυχία οι αγορανομικοί έλεγχοι, αλλά και την πορεία εφαρμογής του Προγράμματος για τη βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας του μελιού βάσει του Κανονισμού 797/2004 της Ε.Ε.

«Προχωρούμε με τη δημιουργία της Εθνικής Διεπαγγελμματικής Οργάνωσης για το μέλι και προετοιμάζουμε καμπάνια για την προβολή του ελληνικού μελιού.

Το Υπουργείο παρακολουθεί στενά τις εισαγωγές και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη της νοθείας του προϊόντος, την αποφυγή του αθέμιτου ανταγωνισμού και την διασφάλιση της ποιότητας του ελληνικού μελιού», τόνισε ο κ. Κοντός.