Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2005 20:15

Αλληλοκατηγορίες για το δημόσιο έλλειμμα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης επικαλούμενος σημερινή ανακοίνωση της Eurostat σχετικά με το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/18/1024806.htm , εκτιμά ότι αυτή συνιστά «την επιβεβαίωση της απόλυτης ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης της ΝΔ να διαχειριστεί τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας».

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασάκη, «συνεχίζει η κυβέρνηση, τώρα, να υποβάλλει νέα στοιχεία για το 2000 και το 2003 και μάλιστα, υιοθετώντας για την καταγραφή των χρεών των νοσοκομείων, τη μέθοδο που αποκήρυξε για την καταγραφή των αμυντικών δαπανών. Αυτό οφείλει πραγματικά να το εξηγήσει η κυβέρνηση. Ποια μέθοδο θα χρησιμοποιεί κάθε φορά; Ολα αυτά θα ήταν απλώς φαιδρά, αν οι χειρισμοί αυτοί δεν είχαν επιπτώσεις για κάθε νοικοκυριό και την οικονομία συνολικά».

«To ΠΑΣΟΚ άφησε απλήρωτους λογαριασμούς στα νοσοκομεία. Η σημερινή κυβέρνηση τους πληρώνει.

Το ΠΑΣΟΚ άφησε απλήρωτους λογαριασμούς για την αμυντική θωράκιση της χώρας. Η σημερινή κυβέρνηση τους πληρώνει. Το ΠΑΣΟΚ άφησε απλήρωτους λογαριασμούς στα ολυμπιακά έργα. Η σημερινή κυβέρνηση τους πληρώνει.

Το ΠΑΣΟΚ άφησε απλήρωτους λογαριασμούς με τις προεκλογικές εξαγγελίες του που παρέλειψε να εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2004. Η σημερινή κυβέρνηση τους πληρώνει.

Τώρα το ΠΑΣΟΚ της σπατάλης και της δημοσιονομικής ανευθυνότητας έχει το θράσος να ζητάει τα ρέστα αντί να ζητήσει, όπως οφείλει, μια μεγάλη συγγνώμη για τα τεράστια ελλείμματα και χρέη που άφησε πίσω του», ήταν το σχόλιο του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου.