Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2005 08:00

Μαλαισία: Μεγαλύτερη η μείωση του ελλείμματος στο 4,3%

ΜΕΙΩΣΗ εμφάνισε πέρυσι, το εμπορικό έλλειμμα του ισοζυγίου της Μαλαισίας, μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν, στο πλαίσιο της υψηλότερης οικονομικής ανάπτυξης και της κίνησης της κυβέρνησης του πρωθυπουργού της χώρας, Abdullah Ahmad Badawi, να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία και να μειώσει τις δαπάνες για τα δημόσια έργα.

Το έλλειμμα υποχώρησε στο 4,3%, περισσότερο από την πρόβλεψη του Σεπτεμβρίου, ότι θα μειωνόταν στο 4,5%, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της χώρας, Nor Mohamed Yakcop, σε συνέντευξη που παραχώρησε. Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, θα ανακοινώσει επισήμως τα στοιχεία του ελλείμματος, στις 23 Μαρτίου.

Από τη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, τον Οκτώβριο του 2003, ο πρωθυπουργός Abdullah, πούλησε μερίδια στην Telekom Malaysia Bhd., την Tenaga Nasional Bhd. και την Commerce Asset-Holding Bhd. και ανέβαλε επ' αόριστον το έργο των σιδηροδρόμων, προϋπολογισμού 3,8 δισ. δολ. Στον προϋπολογισμό του τον Σεπτέμβριο, ο Abdullah υποσχέθηκε να μειώσει το έλλειμμα της χώρας το 2005 στα χαμηλότερα επίπεδα έξι ετών και στα 17,7 δισ. ρίνγκιτ (4,7 δισ. δολ. ΗΠΑ) ή 3,8% του ΑΕΠ.