Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2005 09:53

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Aspis Bank: «Θεωρούμε πιθανή τη συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης που σημειώθηκε ενδοσυνεδριακά την Παρασκευή, καθώς η ελαφρά υποχώρηση των τιµών του πετρελαίου έχει δηµιουργήσει θετικό κλίµα στις διεθνείς αγορές. Πάντως, εκτιµούµε ότι η νευρικότητα θα παραµείνει τόσο στα διεθνή χρηµατιστήρια όσο και στην Ελλάδα.

»Επιπλέον, έχουµε πλέον µπει στο τελευταίο δεκαήµερο του Μαρτίου και αυτό σηµαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει οριστική λύση για το ασφαλιστικό των τραπεζών εν όψει της εφαρµογής των ∆ιεθνών Λογιστικών Προτύπων. Οι τράπεζες λοιπόν θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενώ και η µετοχή του ΟΤΕ πιθανό να υποστεί πιέσεις λόγω της καθυστέρησης στο θέμα της εθελουσίας εξόδου».

Praxis Securities: «Η αρνητική πορεία της αγοράς την προηγούμενη εβδομάδα προκάλεσε σε σημαντικό βαθμό αλλαγή του momentum, καθώς επίσης και μείωση της διάθεσης για την ανάληψη επενδυτικών κινδύνων. Εκτιμούμε ότι χωρίς την εξεύρεση λύσης στο ασφαλιστικό των τραπεζών, μέχρι τέλος Μαρτίου, περιορισμένες είναι οι πιθανότητες να κινηθεί η αγορά σε υψηλότερα επίπεδα τιμών».

Σύμφωνα με την Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, η αγορά είχε «ξεχάσει» τι θα πει διόρθωση, οι δε αποτιμήσεις είχαν σε κάποιες περιπτώσεις ξεφύγει, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των συμμετεχόντων να ανέμενε κάποιο σύνθημα πωλήσεων, οδηγώντας έτσι σε μεγέθυνση των απωλειών σχεδόν σε όλους τους κλάδους.