Πέντε - δημοσιονομικά ουδέτερες - προτάσεις για την ανάπτυξη του κλάδου της ζυθοποιίας παρουσίασε σήμερα η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών (ΕΕΖ), κατά τη διάρκεια ειδικής συνέντευξης Τύπου.
Πέντε - δημοσιονομικά ουδέτερες - προτάσεις για την ανάπτυξη του κλάδου της ζυθοποιίας παρουσίασε σήμερα η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών (ΕΕΖ), κατά τη διάρκεια ειδικής συνέντευξης Τύπου.
Πρόκειται για προτάσεις, οι οποίες σύμφωνα με την Ένωση, προβλέπουν τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου, τη δραστική ανάπτυξη της καινοτομίας, την τόνωση της παραγωγής, την ενίσχυση της απασχόλησης και την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας.
Συγκεκριμένα, η ΕΕΖ προέκρινε τα εξής:
Ο πρόεδρος της Ένωσης, Αλέξανδρος Καραφυλλίδης επισήμανε ότι ο κλάδος της ζυθοποιίας μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης και ώθησης της ελληνικής οικονομίας και δεσμεύτηκε να «συνεχίσουμε να παράγουμε από ελληνικά χέρια σε ελληνικά ζυθοποιεία το 90% της μπύρας που καταναλώνεται στη χώρα και να στηρίζουμε τις εξαγωγές».
«Είναι όμως απαραίτητο για να συνεχίσουμε να το κάνουμε να έχουμε τα κατάλληλα κίνητρα, ένα εκσυγχρονισμένο νομοθετικό πλαίσιο και δικαιότερη φορολογία» έσπευσε να συμπληρώσει.
Ο κλάδος της ζυθοποιίας, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, συνιστά έναν από τους σημαντικότερους εργοδότες για την χώρα, διατηρώντας 2.000 άμεσες και 61.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, υποστηρίζει ενεργά 5.000 προμηθευτές και 3.200 αγρότες - καλλιεργητές ενισχύοντας ουσιαστικά την εγχώρια γεωργική παραγωγή μέσα από προγράμματα συμβολαιακής καλλιέργειας.
naftemporiki.gr