Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2005 08:49

SunGard: 25% άνοδος της μετοχής, μετά την ανακοίνωση για πώλησή της

ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ολόκληρη, σε έναν όμιλο εξαγοράς εταιρειών αντί του ποσού των 10 δισ. δολ. ΗΠΑ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, σχεδιάζει η εταιρεία παραγωγής λογισμικού, SunGard Data Systems Inc., η οποία είπε πέρυσι ότι ενδέχεται να χωριστεί στα δύο. Οι μετοχές της, σημείωναν άνοδο 25%, τη μεγαλύτερη από ποτέ, μέσα σε μια συνεδρίαση.

Η SunGard, με έδρα το Γουέϊν της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, σε σημερινή ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι προσέλαβε την Credit Suisse First Boston και τη νομική εταιρεία Shearman & Sterling LLP, προκειμένου να τη συμβουλέψουν σε περίπτωση πώλησής της. Την CSFB την είχε προσλάβει και τον Οκτώβριο, όταν σχεδίαζε τον διαχωρισμό του τμήματος των κομπιούτερ, το οποίο απέφερε το 33% των πωλήσεών της, ύψους 3,56 δισ. δολ. ΗΠΑ το 2004.

Η Silver Lake Partners, η οποία εξειδικεύεται στις εξαγορές εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας, με γραφεία στην Καλιφόρνια και τη Ν. Υόρκη, ηγείται του ομίλου των επτά εταιρειών, που σκέφτονται να αγοράσουν την εταιρεία, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η εξαγορά, θα είναι η μεγαλύτερη που έγινε από εταιρεία επενδύσεων, μετά την αντίστοιχη της Kohlberg Kravis Roberts & Co., η οποία κατέβαλε 31 δισ. δολ. ΗΠΑ, για την απόκτηση της RJR Nabisco Inc., το 1989. Οι εταιρείες επενδύσεων, οι οποίες δαπάνησαν το ποσόν ρεκόρ των 180 δισ. δολ. για εξαγορές πέρυσι, ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αποφύγουν τον μεταξύ τους ανταγωνισμό σε μελλοντικές εξαγορές.