Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2005 10:12

Fannie Μae: Ψάχνει τον νέο εκτελεστικό της διευθυντή

ΣΚΕΨΕΙΣ, για την πρόσληψη το πρώην προέδρου της Federal Reserve της Ν. Υόρκης, τον William McDonough, ως εκτελεστικό της διευθυντή, κάνει η μεγαλύτερη εταιρεία αμερικανικών υποθηκών των ΗΠΑ, Fannie Mae, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News.

H εταιρεία, βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την ίδια θέση, με τον William Shea, πρώην εκτελεστικό διευθυντή της ασφαλιστικής εταιρείας, Conseco Inc. και τον Phil Gramm, πρώην γερουσιαστή των Ρεπουμπλικανών του Τέξας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η Fannie Mae, ψάχνει για εκτελεστικό διευθυντή από τον Δεκέμβριο, μήνα κατά τον οποίον απομάκρυνε τον Franklin Raines, μετά την ανακάλυψη παραβάσεων των κανόνων από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Οι ανησυχίες ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα λάβει μέτρα προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο, ώθησαν τις μετοχές της Fannie Mae 23% χαμηλότερα φέτος, μειώνοντας κατά περίπου 15 δισ. δολ. ΗΠΑ τη χρηματιστηριακή της αξία.

«Η εταιρεία πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αποκτήσει εκτελεστικό διευθυντή», ανέφερε ο Marshall Front, επικεφαλής της Front Barnett Associates στο Σικάγο, που κατέχει 463.000 μετοχές της Fannie Mae, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να το κάνουν προκειμένου να επανορθώσουν την ισχύ και την αξιοπιστία τους για τις οποίες μάχονται».

Ο εκπρόσωπος της Fannie Mae, Brian Faith, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Η εταιρεία, όρισε τον Daniel Mudd ως αναπληρωτή εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας, ο οποίος αντικατέστησε προσωρινά τον Raines, μετά την αποχώρησή του.