Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2005 16:53

Πρόγραμμα stage για τομείς Πολιτισμού

Απόφαση ένταξης 3.300 ανέργων, 18-40 ετών, στους τομείς της πολιτιστικής κληρονομιάς κυρίως, αλλά και του σύγχρονου πολιτισμού, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» του Γ' ΚΠΣ, δράση για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (stage), υπεγράφη από τα συναρμόδια υπουργεία.

Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 22.440.000 €, αφορά ανέργους σε όλη τη χώρα, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα απασχοληθούν για διάστημα 12 μηνών. Μετά την κοινή υπουργική απόφαση, η σκυτάλη περνά στον Οργανισμό Απασχόλησης και Εργατικού Δυναμικού και στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ώστε, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, να γίνει η πρόσκληση προς τους ανέργους που ενδιαφέρονται, περίπου σε ενάμιση μήνα.

Προς την υλοποίηση βρίσκεται και το άλλο πρόγραμμα που έχει προωθήσει το Υπουργείο Πολιτισμού, αυτό της κατάρτισης 3.000 ανέργων στον τομέα του σύγχρονου πολιτισμού. Το Τεχνικό Δελτίο του έργου έχει σταλεί στις 8.3.2005 στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για τη διαδικασία συντονισμού με θετική αξιολόγηση από το Υπουργείο Απασχόλησης και υπολογίζεται ότι η απόφαση ένταξης θα υπογραφεί στο τέλος Μαρτίου. Η υλοποίηση της δράσης θα γίνει από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, μετά την ανοιχτή πρόσκληση, με την φροντίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Ενεργειών του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Και τα δύο προγράμματα χρηματοδοτούνται κατά 75% από την Ε.Ε.