Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2005 10:39

Νέα σειρά προϊόντων «Πειραιώς Diamonds»

Από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου έως και Παρασκευή 15 Απριλίου θα γίνονται μέσω των καταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς, οι εγγραφές της νέας σειράς των προϊόντων «Πειραιώς Diamonds», με τα εξής χαρακτηριστικά :

«Diamond 5Y AutoCallable-Euribor I»

Προθεσμιακή κατάθεση σε eυρώ, με μέγιστη διάρκεια 5 έτη. Η απόδοση της κατάθεσης είναι συνδεδεμένη με την εξέλιξη του διατραπεζικού επιτοκίου Ευρώ 6 μηνών (6M Euribor). Συγκεκριμένα ο επενδυτής λαμβάνει κάθε εξάμηνο ετησιοποιημένη απόδοση 4%, εφ όσον, στη λήξη του κάθε εξαμήνου, το 6M Euribor βρίσκεται εντός ενός προκαθορισμένου εύρους τιμών. Σε περίπτωση που καταβληθούν τόκοι για 3 εξάμηνα στο σύνολο, η κατάθεση θα λήξει πρόωρα.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, αν μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία λήξης δεν έχουν προκύψει τόκοι για καμία από τις 10 εξαμηνιαίες περιόδους του προϊόντος, ο καταθέτης θα λάβει το 102% του αρχικού του κεφαλαίου.

Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής στο παραπάνω προϊόν είναι 6.000 ευρώ, ενώ η έναρξη της κατάθεσης είναι τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2005.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε επίσης ότι οι προθεσμιακές καταθέσεις “Diamond 3Y Callable – Euribor III”, ημερομηνίας έναρξης 28 Σεπτεμβρίου 2004, θα αποπληρωθούν στις 29 Μαρτίου 2005 (ημερομηνία λήξης 1ης περιόδου), σύμφωνα με το “Δικαίωμα Πρόωρης Λήξης” που αναφέρεται στο ενημερωτικό έντυπο του προϊόντος.

Ως εκ τούτου, στην παραπάνω ημερομηνία θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των πελατών, το αναλογούν ποσό.