Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2005 14:00

Lufthansa: Η συγχώνευση με την Swiss θα περιορίσει τα κέρδη

ΠΟΣΟΝ 101 εκατ. ευρώ (132 εκατ. δολ. ΗΠΑ), θα δαπανηθεί για την ενσωμάτωση της Swiss International Air Lines Ltd., στην δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, Deutsche Lufthansa AG, αποτρέποντας την πραγματοποίηση λειτουργικών κερδών το 2005, σύμφωνα με τον γερμανικό αερομεταφορέα.

«Η απορρόφηση της Swiss είναι φυσικό να επηρεάσει όχι μόνο την πορεία των δραστηριοτήτων μας, αλλά και τα οικονομικά αποτελέσματα του 2005», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της Lufthansa, Kalr-Ludwig Kely, σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Χθες, η γερμανική αεροπορική εταιρεία συμφώνησε να προχωρήσει στην εξαγορά της μη κερδοφόρας Swiss International, αντί του ποσού των 310 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας υπερατλαντικά ταξίδια στους προορισμούς της, καθώς οι εταιρείες χαμηλού κόστους, αποσπούν μερίδιο αγοράς από τις άλλες εταιρείες στην Ευρώπη. To κέντρο των δραστηριοτήτων της Lufthansa είναι η Φραγκφούρτη και το Μόναχο.

Πέρυσι, οι πωλήσεις της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας αυξήθηκαν σε ποσοστό 6,3%, φθάνοντας τα 17 δισ. ευρώ, από 16 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Τα έσοδα, υστέρησαν των προβλέψεων των 16 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και προέβλεπαν ότι θα ανέλθουν σε 17,1 δισ. ευρώ. Η Lufthansa, της οποίας τα καθαρά κέρδη ανήλθαν το 2004 σε 404 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 984 εκατ. ευρώ, που είχε εμφανίσει το 2003, ανακοίνωσε ότι θα διανείμει μέρισμα 30 σεντς ανά μετοχή για τη χρήση.