Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 15:35

Διορθώνει η τιμή του πετρελαίου

Από το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου, στον απόηχο της νέας αύξησης της παραγωγής αργού μεταξύ των χωρών – μελών του ΟΠΕΚ.

Από το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου, στον απόηχο της νέας αύξησης της παραγωγής αργού μεταξύ των χωρών - μελών του ΟΠΕΚ.

Το πετρελαϊκό καρτέλ ανακοίνωσε πως η παραγωγή του Νοεμβρίου διαμορφώθηκε σε 34,16 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Η αύξηση θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στη συμφωνία για τη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής σε 32,5 εκατ. βαρέλια, καθώς σημαίνει πως οι χώρες - μέλη του ΟΠΕΚ θα υποχρεωθούν να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες περικοπές από ό,τι αρχικώς είχαν εκτιμήσει.

Ως αποτέλεσμα, τα συμβόλαια WTI υποχωρούν σήμερα κατά 2,16% στα 50,67 δολάρια, ενώ τα συμβόλαια Brent σημειώνουν απώλειες κατά 1,73% στα 53,99 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες, τα σωρευτικά κέρδη για την τιμή του πετρελαίου - ως απόρροια της συμφωνίας της Βιέννης - ανέρχονταν στο 15%.

naftemporiki.gr