Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2005 14:56

EFG Eurobank: Συμφωνία για την απόκτηση του ελέγχου της HC Istanbul Holding A.S.

Σε συμφωνία για την απόκτηση του ελέγχου της HC Istanbul Holding A.S., μητρικής της χρηματιστηριακής εταιρείας HC Istanbul Menkul Degerler A.S., μέλους του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης, κατέληξε ο Όμιλος της Τράπεζας EFG Eurobank.

Η συμφωνία εξαγοράς υπεγράφη με τους διεθνείς θεσμικούς και ιδιώτες μετόχους της HC Istanbul Holding A.S., μεταξύ των οποίων και η HC Securities & Investment S.A.E, η οποία ελέγχει το 55,90% της HC Istanbul Holding A.S.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία προϋποθέτει την έκδοση των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές, η χρηματιστηριακή εταιρεία HC Istanbul Menkul Degerler A.S. θα στοχεύσει στην ανάπτυξη της ήδη επιτυχημένης τετραετούς πορείας της στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης καθώς και στο νεοσύστατο Χρηματιστήριο Παραγώγων της Σμύρνης. Θα διευρυνθούν, επίσης, οι δυνατότητες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων στην αγορά χρέους στο εγχώριο νόμισμα και σε συνάλλαγμα καθώς και στη διαχείριση θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Όπως επίσης επισημαίνεται, η συμφωνία για την εξαγορά της HC Istanbul Holding A.S. εντάσσεται στη στρατηγική του ομίλου της Eurobank για την περαιτέρω διεύρυνση των δραστηριοτήτων της εκτός Ελλάδος και στο χώρο των κεφαλαιαγορών και εναρμονίζεται με την πολιτική της για ανάπτυξη και ισχυρή παρουσία της στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με την παρουσία της στην Τουρκία, μέσω της εξαγοραζόμενης χρηματιστηριακής εταιρείας, η Eurobank αποκτά πρόσβαση στη μεγάλη, από πληθυσμιακής και οικονομικής άποψης, αγορά της Τουρκίας, λίγους μόνο μήνες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία τον προσεχή Οκτώβριο. Θα παρέχονται στους έλληνες και ξένους πελάτες, θεσμικούς, επιχειρηματίες και ιδιώτες, το σύνολο των υπηρεσιών και προϊόντων κεφαλαιαγοράς που διατίθενται στην Τουρκική και τη διεθνή αγορά.