Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2005 19:31

Αντίδραση ΓΣΕΕ, ΣΥΝ στην πρόταση για τις προσλήψεις υπαλλήλων ΔΕΚΟ

«Η κατάθεση πρότασης νόμου από τον ανεξάρτητο βουλευτή Στ. Μάνο αποκαλύπτει το αντικοινωνικό και επί της ουσίας ανελεύθερο "πρόσωπο" του νέο-φιλελευθερισμού σε όλες τις οργανωτικές εκφράσεις του», τονίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της. Ο συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ βουλευτής προτείνει «να μην καλύπτονται από τους Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικού, ούτε να προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ, οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ μετά την 1.7.2005».

«Ασφαλώς ο κ.Αλογοσκούφης, που σε χθεσινή του συνέντευξη διατύπωσε την ίδια πρόταση, μπορεί να "κοιμάται ήσυχος", αφού εξασφάλισε "λαγό" για την προώθηση της πρότασής του. Δεν εξασφάλισε όμως ούτε κοινωνική ούτε πολιτική νομιμοποίηση για να προχωρήσει σε τέτοιες ανατροπές», καταλήγει η ΓΣΕΕ.

«Η πρόταση Μάνου κονιορτοποιεί τις εργασιακές σχέσεις και την πλήρη και σταθερή απασχόληση στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, καταργώντας τις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ.

Μια τέτοια προοπτική διευκολύνει το ολοκληρωτικό ξεπούλημα αυτών των επιχειρήσεων στους ιδιώτες και οδηγεί στη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων του συνόλου των εργαζομένων στη χώρα μας.

Το ερώτημα είναι: Ποια είναι η άποψη του ΠΑΣΟΚ (με το ψηφοδέλτιο επικρατείας του οποίου εισήχθη στη Βουλή ο κ. Μάνος) για αυτό το νεοφιλελεύθερο τερατούργημα, γιατί και η σιωπή είναι συνενοχή», σημειώνει ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του.