Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2005 10:41

Google: Eξαγοράζει την Urchin Software, αντί αγνώστου ποσού

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Urchin Software Corp., προκειμένου να προσθέσει στις δραστηριότητές της, υπηρεσίες, που βοηθούν τους χρήστες του Web site την να αυξήσουν τις αποδόσεις της από τις διαφημίσεις, σε δολάρια, προχώρησε η Google Inc., η πιο δημοφιλής εταιρεία μηχανής εύρεσης πληροφοριών, μέσω Internet, στον κόσμο.

Η Urchin, με έδρα το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, κατασκευάζει λογισμικό για τις εταιρείες, που θέλουν να αναλύσουν την κίνηση στα Web sites τους, καθιστώντας πιο αποτελεσματικές τις online διαφημίσεις, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Google. Λεπτομέρειες της εμπορικής συναλλαγής, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, δεν δόθηκαν από την εταιρεία.

Η Google, η οποία βγάζει λεφτά από τις διαφημίσεις που συνδέονται με την εύρεση των στοιχείων που ψάχνουν οι επισκέπτες, προσθέτει νέα προϊόντα και χαρακτηριστικά, καθώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός από την Yahoo!, την υπ' αριθμόν δεύτερη μηχανή εύρεσης πληροφοριών μέσω Internet στον κόσμο και του MSN, της Microsoft Corp. Τον περασμένο Οκτώβριο, η Google, που εδρεύει στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αγόρασε την Keyhole Corp., αντί ποσού του οποίου το ύψος δεν έγινε γνωστό, προκειμένου να προσθέσει στις υπηρεσίες και αυτήν της απεικόνισης.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Microsoft είχε πει, ότι θα αρχίσει να δοκιμάζει την υπηρεσία, κατά την οποία οι πελάτες που ψάχνουν στο MSN και έχουν σε αυτό λογαριασμό, θα πληρώνουν, σε μια προσπάθεια αύξησης των εσόδων της από τις διαφημίσεις μέσω του Internet.

O Michael Mayzel, εκπρόσωπος της Google, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα της τιμής για την απόκτηση της Urchin ή τους άλλους όρους της συγχώνευσης.

Οι μετοχές της Google σημείωσαν άνοδο 2,7 δολ., φθάνοντας στα 181,42 δολ. η μία στο Nasdaq. Εχουν σημειώσει σχεδόν διπλάσια άνοδο από την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο τον Αύγουστο του 2004.