Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2005 17:02

«Δεν πωλείται καμία Ολυμπιακή εγκατάσταση»

Το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, παρουσίασε σήμερα στο Βασικό Κέντρο Τύπου, η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Όπως είπε το εν λόγω ν/σ χαρακτηρίζεται από το όραμα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών, την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και από το τρίπτυχο «συμμετοχή και εμπιστοσύνη στις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, διεύρυνση της συμμετοχής στην οικονομική δραστηριότητα και διαφάνεια».

Με το νομοσχέδιο, υπογράμμισε η κ. Πετραλιά, «δεν πρόκειται να οικοδομηθεί ούτε ένα μέτρο γης στις Ολυμπιακές εγκαταστάεις. Ολες οι χρήσεις και οι συντελεστές δόμησης αφορούν τις υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις». Όπως ανακοίνωσε, στον παλιό ιππόδρομο θα μειωθεί ο ήδη υφιστάμενος συντελεστής δόμησης κατά 50% και η περιοχή θα χαρακτηριστεί «Αστικό Πράσινο».

Επίσης, το νομοσχέδιο καθορίζει με σαφήνεια ποιος είναι ο ρόλος του κράτους, ποιος των ιδιωτών και ποια η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών. Η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε έντονο το ενδιαφέρον των ιδιωτών να συμμετάσχουν στους ανοικτούς διεθνείς διαγωνισμούς που θα γίνουν για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για τις μακροχρόνιες μισθώσεις των εγκαταστάσεων. Οπως είπε, είναι κάτι που θα εξεταστεί, ενώ επανέλαβε κατηγορηματικά ότι «δεν πωλείται τίποτα».