Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2001 14:32

Μevaco A.E. : Μέρισμα 22 δρχ. ανά μετοχή

Μέρισμα 22 δρχ. ανά μετοχή (0,06 ευρώ) αυξημένο κατά 46,67% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση, θα διανείμει για την χρήση του 2000 η μεταλλουργική ανώνυμη βιομηχανική και εμπορική εταιρεία, Mevaco A.E., κατά την σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η κατανομή των αδιάθετων κεφαλαίων της 31 Μαρτίου του 2001 ύψους 1.320 εκατ. δρχ., όπως ακολούθως :

* Διάθεση 277 εκατ. δρχ. για την δημιουργία μονάδας στη Βόρειο Ελλάδα. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, επιλέχθηκε η εξαγορά του 67% της εταιρείας ΕΣΣΗΕ Α.Ε., παρεμφερούς αντικειμένου δραστηριότητας με έδρα τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της για την επέκταση των δραστηριοτήτων της με ταυτόχρονη αλλαγή της επωνυμίας σε Mevaco Βορείου Ελλάδος.

* Διάθεση ποσού 501 εκατ. δρχ. για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής (51,08%) στην εταιρεία Αφοί Ι. Οικονομίδη, η οποία λειτουργεί από τις 9 Μαϊου του 2001 με την επωνυμία Mevapower A.E. και αντικείμενο την συναρμολόγηση, τις τροποποιητικές κατασκευές και την εμπορία εξειδικευμένων αυτοκινήτων.

* Διάθεση ποσού 442 εκατ. δρχ. για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του προγράμματος αγοράς, πλήρως αυτοματοποιημένου μηχανολογικού εξοπλισμού.

* Διάθεση ποσού 20 εκατ. δρχ. για την ολοκλήρωση των γραφείων και του περιβάλλοντος χώρους νέου κτιρίου.

* Διάθεση ποσού 18 εκατ. δρχ. για την αγορά λοιπού εξοπλισμού του νέου βιομηχανικού κτιρίου και γραφείων.

* Διάθεση ποσού οκτώ εκατ. δρχ. για την ολοκλήρωση της ανέγερσης του γραφείου αποθήκης.

* Διάθεση ποσού 20 εκατ. δρχ. για επέκταση της νέας πτέρυγας του εργοστασίου.

* Διάθεση ποσού 33 εκατ. δρχ. για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του προγράμματος αναβάθμισης της μηχανοργάνωσης της εταιρείας.